Εξετάσεις Εαρινού Εξαμήνου

Αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές

Είναι γενική παραδοχή ότι η πραγματοποίηση των μαθημάτων και των εξετάσεων «εξ αποστάσεως» αποτελούν πρακτικές έκτακτης ανάγκης και ότι η διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία είναι αναντικατάστατη. Το ΔΣ του Τμήματος Μαθηματικών και η Επιτροπή Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος (ΕΠΠΣ) κατά την κοινή συνεδρίαση στις 13 Μαΐου 2020,  συζήτησαν διεξοδικά τα θέματα α) της ολοκλήρωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο και β) της διεξαγωγής των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου. Το ΔΣ και η ΕΠΠΣ διαπίστωσαν ότι η διδασκαλία εξ’αποστάσεως των μαθημάτων του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, με τον συνδυασμό σύγχρονων και ασύγχρονων μεθόδων, προχωρά ικανοποιητικά και ότι θα ολοκληρωθεί τη τελευταία εβδομάδα του Μαΐου με αρχές της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου για όλα τα μαθήματα του προγράμματος. Αναφορικά με τις εξετάσεις το ΔΣ του Τμήματος με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΠΣ αποφάσισε:

  1. Η εξέταση των μαθημάτων Αλγεβρικές Δομές Ι, Λογισμός Ι, ΙΙΙ, Αναλυτική Γεωμετρία ΙΙ, Αριθμητική Ανάλυση, Θεωρία Πιθανοτήτων Ι, Θεωρία Πιθανοτήτων ΙΙ, Εισαγωγή στην Πραγματική Ανάλυση, Κλασσική Διαφορική Γεωμετρία Ι, να διεξαχθεί κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου (1-12.6.2020) έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί το πρόγραμμα της εξεταστικής περιόδου. Το αναλυτικό πρόγραμμα της εξέτασης αυτών των μαθημάτων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Δικαίωμα εξέτασης σε αυτά τα μαθήματα έχουν μόνο οι επί πτυχίω φοιτητές (9ο εξάμηνο και μετά) που τα έχουν ήδη δηλώσει σύμφωνα με τον κανονισμό του Τμήματος.
  2. Η εξεταστική περίοδος για τα υπόλοιπα μαθήματα να ξεκινήσει στις 17 Ιουνίου.
  3. Οι διδάσκοντες στην ιστοσελίδα των μαθημάτων τους στο elearning θα αναρτήσουν το συντομότερο δυνατό τον τρόπο διεξαγωγής των διαδικτυακών εξετάσεων, ενώ θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας, της εγκυρότητας και της αντικειμενικότητας της διαδικασίας.
  4. Νεότερη ανακοίνωση με το πρόγραμμα της εξεταστικής να αναρτηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, εφόσον υπάρξουν οι απαραίτητες διευκρινίσεις για τον χρονοπρογραμματισμό τους από το ΚΗΔ.

 

 

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος Μαθηματικών