Νέα ανακοίνωση για τις ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, Ακαδημαϊκού Έτους 2021-2022

Αγαπητή φοιτήτρια, Αγαπητέ φοιτητή,

Σε καλωσορίζουμε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και σε συγχαίρουμε για την ευόδωση των προσπαθειών και την  επιτυχία σου!

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ), οι εγγραφές των επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων πραγματοποιούνται από 16 έως 24 Σεπτεμβρίου 2021 στο Πληροφοριακό Σύστημα “Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2021” του ΥΠΑΙΘ.

Στην ίδια προθεσμία:

  1. οι επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας «Έλληνες Πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης» α) εγγράφονται στην ανωτέρω ηλεκτρονική εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ και β) αποστέλλουν με ταχυμεταφορά (courier) ή καταθέτουν αυτοπροσώπως στη γραμματεία του Τμήματος επιτυχίας τους τη σχετική βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένες/-οι στα δημοτολόγια Δήμου των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε θα πρέπει να αποστείλουν ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ’ αυτόν, από Δήμο των ανωτέρω Νομών
  2. εγγράφονται απευθείας στο Τμήμα που επιθυμούν α) τα υιοθετηθέντα τέκνα της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με την παράγραφο 29α, του άρθρου 39 του Ν4168 (ΦΕΚ 193/2013)  και β) οι διακριθέντες/-είσες σε επιστημονικές ολυμπιάδες, σύμφωνα με το άρθρο 40 του Ν4692 (ΦΕΚ 111Α/12.6.20), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 9 του Ν4777 (ΦΕΚ 25Α/17.2.2021), παράγραφος ε.

Σε συνέχεια και σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα λάβεις από το Πανεπιστήμιο ένα μήνυμα που θα σε καλεί να καταχωρήσεις –εντός συγκεκριμένης προθεσμίας- τα στοιχεία σου στην πλατφόρμα ενεργοποίησης ακαδημαϊκών υπηρεσιών του Α.Π.Θ.

Αφού ολοκληρώσεις αυτή τη διαδικασία και επικυρωθεί η εγγραφή σου από τη Γραμματεία του Τμήματός σου, θα λάβεις από το Πανεπιστήμιο και πάλι ένα SMS με κωδικό (one-time password) για να ενεργοποιήσεις τη  φοιτητική σου ιδιότητα, αποκτώντας ιδρυματικό λογαριασμό. Ο ιδρυματικός λογαριασμός θα σου δώσει πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών και παροχών, όπως η ακαδημαϊκή ταυτότητα και η κάρτα σίτισης, οι εφαρμογές ηλεκτρονικής γραμματείας, τα ηλεκτρονικά μαθήματα κ.λπ. 

Στον «Οδηγό Επιβίωσης» μπορείς να ενημερωθείς για τις κάθε είδους υπηρεσίες που σου προσφέρει το ΑΠΘ.

Εδώ μπορείς να ενημερωθείς για τη δυνατότητα δωρεάν στέγασης στις Φοιτητικές Εστίες Θεσσαλονίκης

Με βάση το ακαδημαϊκό ημερολόγιο του ΑΠΘ, τα μαθήματα σε όλα τα Τμήματα ξεκινούν την  πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Το ακριβές πρόγραμμα καθώς και ο τρόπος διεξαγωγής μαθημάτων και εργαστηρίων ανακοινώνονται από τη Γραμματεία του κάθε Τμήματος στην ιστοσελίδα του.

Για την επικοινωνία με τη Γραμματεία του Τμήματός σου, μπορείς να ενημερωθείς εδώ (εξ’ αποστάσεως) και εδώ (δια ζώσης) 

Μέχρι την έκδοση σχετικών αποφάσεων που θα ρυθμίζουν τη δια ζώσης πρόσβαση σε υπηρεσίες και τον τρόπο διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, παρακαλούμε να θυμάσαι τα ισχύοντα μέτρα κατά της διασποράς μετάδοσης του COVID-19:

  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους φοιτητές, τα μέλη και τους επισκέπτες του ΑΠΘ σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπως μεταξύ άλλων αίθουσες και αμφιθέατρα, αναγνωστήρια, αίθουσες χρήσης πολυμέσων, κυλικεία, κοινόχρηστους χώρους κοκ, στους κοινόχρηστους χώρους των φοιτητικών εστιών, εστιατορίων και κυλικείων, καθώς επίσης και στους εξωτερικούς χώρουςμε ταυτόχρονη παρουσία υψηλού αριθμού ατόμων
  • Υποχρεωτική είναι η τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ όλων των παρευρισκομένων σε έναν χώρο.
  • Συνιστάται να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια με σαπούνι και νερό και να τα απολυμαίνουμε συχνά με αλκοολούχο διάλυμα. Σε πολλά σημεία των κτιρίων του ΑΠΘ, έχουν τοποθετηθεί διαλύματα με αντισηπτική δράση, προκειμένου να χρησιμοποιούνται τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδό σας.
  • Χρησιμοποιούμε τους κοινόχρηστους χώρους και τους ανελκυστήρες τηρώντας τα παραπάνω μέτρα

 

Από το Τμήμα Σπουδών του Α.Π.Θ.