Ζητούνται εθελοντές για μετάφραση Μαθηματικών προβλημάτων από τα Αγγλικά

Ζητούνται εθελοντές για μετάφραση Μαθηματικών προβλημάτων από τα Αγγλικά.

Αρχίζοντας από το Χειμερινό εξάμηνο του 2021 ευελπιστούμε να σχηματίσουμε μία ομάδα εθελοντών φοιτητών για τη μετάφραση προβλημάτων Μαθηματικών από τα Αγγλικά στα Ελληνικά.

Οι φοιτητές μπορεί να είναι προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί φοιτητές, είτε στο τμήμα Μαθηματικών είτε σε άλλα τμήματα, αλλά θα πρέπει να έχουν εξοικίωση με την Ελληνική Μαθηματική Ορολογία.

Απαιτείται γνώση Αγγλικών σε επίπεδο τουλάχιστον Lower. Συνιστάται η επιτυχής παρακολούθηση του Μαθήματος “Ανάλυση Μαθηματικών Κειμένων σε Αγγλική Γλώσσα” του Τμήματος Μαθηματικών πριν την έναρξη της μετάφρασης, αλλά το μάθημα δεν είναι υποχρεωτικό για να συμμετάσχει κάποιος στην ομάδα.

Τα προβλήματα που θα μεταφραστούν θα είναι επιπέδου Β’ ή Γ’ Λυκείου και θα τα αντλήσουμε από τη βάση προβλημάτων του προγράμματος Webwork (https://webwork.maa.org/)

Θα υπάρχει μία εβδομαδιαία συνάντηση για μία (1) ώρα για τυχόν απορίες, αλλά εκτός αυτού ο κάθε φοιτητής/φοιτήτρια θα δουλεύει στον ελεύθερο χρόνο του/της. Ο ελάχιστος φόρτος εργασίας είναι η μετάφραση ενός (1) προβλήματος ανά εβδομάδα, αλλά τις περισσότερες εβδομάδες θα στοχεύουμε στα 5 προβλήματα ή παραπάνω.

Όσοι φοιτητές συμμετάσχουν επιτυχώς στη μετάφραση θα τους δωθεί βεβαίωση συμμετοχής.

 

Εάν ενδιαφέρστε επικοινωνήστε με τον κ. Σουλδάτο στο souldatos@math.auth.gr μέχρι το αργότερο την Παρασκευή. 8 Οκτωβρίου. Στο μήνυμά σας αναφέρετε τα εξής:

  • Ονοματεπώνυμο
  • Τμήμα
  • Επίπεδο Αγγλικών
  • Εάν έχετε περάσει επιτυχώς το μάθημα “Ανάλυση Μαθηματικών Κειμένων σε Αγγλική Γλώσσα”
  • Εάν έχετε προηγούμενη εμπειρία με μεταφράσεις.
  • Εάν προτειμάτε οι εβδομαδιαίες συναντήσεις να γίνονται διαδικτυακά ή δια ζώσης

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Τρίτη 12 Οκτωβρίου.