Ορκωμοσία αποφοίτων εξεταστικής περιόδου Ιουνίου 2024: Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024 – Υποβολή αιτήσεων (5-12/07/2024)

Η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του Τμήματος Μαθηματικών, για την εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2024, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024 και ώρα 09:00-10:30 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

Η είσοδος και ή έξοδος όλων των συμμετεχόντων στην τελετή, αποφοίτων και συνοδών, θα γίνεται από την κύρια μπροστινή είσοδο της Αίθουσας Τελετών (φουαγιέ) επί της οδού Εγνατίας.

Οι απόφοιτοι θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο (φουαγιέ) τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα (08:15-08:30), καθώς κατά την είσοδό τους θα υπογράφουν τα απαραίτητα για την ορκωμοσία έγγραφα.

Η φυσική παρουσία των αποφοίτων στην τελετή ορκωμοσίας είναι υποχρεωτική.

________________________________________________________

Οι φοιτήτριες και φοιτητές που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για την λήψη πτυχίου και επιθυμούν να ορκιστούν στις 22/07/2024 καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την «Αίτηση Ορκωμοσίας» μέσα από το περιβάλλον students.auth.gr ακολουθώντας τις οδηγίες που βρίσκονται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://it.auth.gr/manuals/aitisi-orkomosias/

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων γίνεται από 5 έως και 12 Ιουλίου 2024.

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και ως «προσωρινή», χωρίς τα επισυναπτόμενα αρχεία, έστω και αν δεν έχουν εκδοθεί οι βαθμοί όλων των μαθημάτων. Στη συνέχεια, εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για τη λήψη πτυχίου, θα είναι εφικτό να γίνει η επισύναψη των απαιτούμενων αρχείων και η τελική υποβολή της αίτησης.

Στο περιβάλλον της αίτησης θα πρέπει να επισυνάψετε:

Α. Υπεύθυνη δήλωση, όπως εκδίδεται από το σύστημα του gov.gr στην οποία θα δηλώνετε ότι:

  1. Ο Αριθμός Ειδικού Μητρώου μου (ΑΕΜ-πενταψήφιος) είναι _ _ _ _ _
  2. Γνωρίζω ότι η ακαδημαϊκή μου ταυτότητα θα ακυρωθεί και δεν νομιμοποιούμαι να την χρησιμοποιώ.
  3. Έχω συμπληρώσει τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων (8) που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου.
  4. Έχω συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό ECTS ή και  διδακτικών μονάδων  που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου (σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών που ακολουθώ) και έχω περάσει επιτυχώς όλα τα απαιτούμενα μαθήματα (υποχρεωτικά, επιλογής κ.λπ.)  ήαναμένω κάποιες βαθμολογίες (σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος απορρίπτεται η αίτησή μου).
  5. Ενημερώθηκα για τη βαθμολογία μου και συμφωνώ με τους αναγραφόμενους  βαθμούς, όπως εμφανίζονται στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής γραμματείας.
  6. Δηλώνω ότι τα παρακάτω επιπλέον μαθήματα επιλογής (που έχω περάσει επιτυχώς) δεν επιθυμώ να υπολογισθούν στη λήψη και στον βαθμό του πτυχίου μου (αν δεν έχουν ανακοινωθεί οι βαθμολογίες που περιμένω θα έρθω σε συνεννόηση με τη Γραμματεία, τηλεφωνικώς ή με email στο info@math.auth.gr):

α. ….., β. ….., γ. ….., δ. ….., ……και άλλα…..

  1. Έχω εισαχθεί στο Τμήμα Μαθηματικών από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και μετά και έχω/δεν έχω συμπληρώσει τις υποχρεώσεις μου για την έκδοση Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας.

(Η παράγραφος 7 δηλώνεται μόνο από τους εισακτέους του ακαδ. έτους 2015-2016 και μετά. Δεν χορηγείται Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας σε εισακτέους προηγούμενων ετών, καθώς εμπεριέχεται στο πτυχίο τους.)

  1. Συναινώ/Δεν συναινώ στην ανάρτηση φωτογραφιών από την ορκωμοσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΣΘΕ.
  2. Συναινώ/Δεν συναινώ να ανακοινωθεί το όνομα μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΣΘΕ ως βραβευόμενη/βραβευόμενος με βαθμό πτυχίου πάνω από 8. ]

 

Β. Βεβαίωση από τη Βιβλιοθήκη του Τμήματος μη οφειλής συγγραμμάτων

Η Βεβαίωση εκδίδεται μετά από έγκαιρη υποβολή αίτησής σας στο  https://www.lib.auth.gr/el/no_obligations

___________________________________________________________________

Μετά τη λήξη υποβολής των αιτήσεών σας και τον έλεγχο της Γραμματείας για την πληρότητα των προϋποθέσεων για λήψη πτυχίου,  θα ανακηρυχθείτε «Υποψήφιοι Πτυχιούχοι».

Την ημέρα της ορκωμοσίας, 22/07/2024, οι  υποψήφιοι πτυχιούχοι που συμμετείχαν στην τελετή ορκωμοσίας θα ανακηρυχθούν «Πτυχιούχοι» και θα λάβουν ηλεκτρονικά μέσω του students.auth.gr τα ακόλουθα πιστοποιητικά που θα φέρουν ψηφιακή υπογραφή:

  1. Αντίγραφο πτυχίου δίγλωσσο
  2. Αναλυτική Βαθμολογία δίγλωσση
  3. Πιστοποιητικό γνώσης χρήσης Η/Υ
  4. Βεβαίωση Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας (για αποφοίτους με έτος εισαγωγής 2015-2016 και μετά και οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις)
  5. Παράρτημα Διπλώματος ελληνικό
  6. Παράρτημα Διπλώματος αγγλικό (Diploma Supplement)

Για την έκδοση Μεμβράνης Πτυχίου («ΠΑΠΥΡΟΣ») απαιτείται κατάθεση 32 €.

Η κατάθεση γίνεται σε Τράπεζα Πειραιώς  στον λογαριασμό:

ΙΒΑΝ GR 8701722720005272041780361
(Δικαιούχος λογαριασμού: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)

Η απόδειξη κατάθεσης αποστέλλεται στο email της Γραμματείας info@math.auth.gr (θέμα του μηνύματος «Έκδοση Μεμβράνης-Πάπυρος»).

Οι μεμβράνες-πάπυροι των πτυχίων δεν εκδίδονται άμεσα.

______________________________________________________________

Συνιστούμε την συχνή παρακολούθηση του πανεπιστημιακού  email σας  και της ιστοσελίδας του Τμήματος για νεότερες ενημερώσεις σχετικά με την τελετή ορκωμοσίας ή τυχόν αλλαγές της διαδικασίας.

Από τη Γραμματεία του Τμήματος Μαθηματικών

τηλ. επικοινωνίας: 2310997920, email: info@math.auth.gr