Υποβολή υποψηφιοτήτων για εξετάσεις του ΠΜΣ για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23, περίοδος Σεπτεμβρίου

ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Α.Π.Θ.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Υποβολή υποψηφιοτήτων για εξετάσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23, περίοδος Σεπτεμβρίου

Η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και οι Επιτροπές Επιλογής, στις Ειδικεύσεις (ΜΔΕ):

α. Θεωρητικά Μαθηματικά
β. Στατιστική και Μοντελοποίηση
γ. Θεωρητική Πληροφορική και Θεωρία Συστημάτων και Ελέγχου

μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της επιλογής της α’ φάσης, αποφάσισαν να δώσουν την δυνατότητα υποβολής επιπλέον αιτήσεων για το ΠΜΣ από τις 25-8-2022 έως 10-9-2022, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του ΠΜΣ.

Υποψήφιοι που δεν επιλέχθηκαν στην α’ φάση, καθώς και όσοι υποβάλουν αιτήσεις την παραπάνω περίοδο (και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις), παραπέμπονται σε εξετάσεις, οι οποίες θα γίνουν προς το τέλος του Σεπτεμβρίου, δια ζώσης (προσοχή: όσοι είχαν κάνει αίτηση δεν χρειάζεται να ξανακάνουν).

Η εξεταστέα ύλη ανά ειδίκευση έχει αναρτηθεί στην οστοσελίδα του Τμήματος, στον σύνδεσμο

https://math.auth.gr/programs/postgraduate/master-in-maths/entrance-exams/

Υποψήφιοι μπορούν να είναι πτυχιούχοι Τμημάτων Μαθηματικών, Στατιστικής, Πληροφορικής ή άλλων Τμημάτων Σχολών Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνικών Σχολών και άλλων συναφών Πανεπιστημιακών Τμημάτων ή Τμημάτων ΤΕΙ της ημεδαπής ή αντιστοίχων αναγνωρισμένων Τμημάτων της αλλοδαπής και τελειόφοιτοι των ιδίων Σχολών, οι οποίοι έχουν εξεταστεί επιτυχώς σε όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα του Τμήματος που σπουδάζουν, εκτός από το πολύ ένα, και οι οποίοι θα έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους το αργότερο έως και την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση (από την ιστοσελίδα του τμήματος),
  2. Βιογραφικό σημείωμα,
  3. Βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών και/ή μεταπτυχιακών σπουδών,
  4. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος (όταν υπάρχει),
  5. Βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (όπου απαιτείται),
  6. Επικυρωμένα αντίγραφα τυχόν αναγνωρισμένων μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών,
  7. Πιστοποιητικά γνώσης ξένων γλωσσών για τους Έλληνες υποψηφίους (Lower, Proficiency κ.λπ) ή της Ελληνικής γνώσης για τους αλλοδαπούς υποψηφίους (πιστοποιητικό από το σχολείο Νεοελληνικής Γλώσσας),
  8. Έκθεση με περιγραφή στόχων για τη συμμετοχή στο Π.Μ.Σ.,
  9. Δύο συστατικές επιστολές από Καθηγητές ή Λέκτορες. Οι επιστολές αποστέλλονται ηλεκτρονικά και έγκαιρα από τους συγγραφείς τους στη διεύθυνση του Τμήματος σύμφωνα με τις οδηγίες που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά κατατίθενται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

http://grad.math.auth.gr/el/application_mathpms

Η λίστα των εισακτέων στο Π.Μ.Σ. του Τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ. (επιτυχόντες) και των επιλαχόντων θα ανακοινωθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ οι εισακτέοι πρέπει να εγγραφούν στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. έως την 9 Οκτωβρίου 2022. Για τους εισακτέους που δεν έχουν λάβει πτυχίο γίνεται ειδική προσωρινή εγγραφή και η οριστικοποίηση της εγγραφής τους γίνεται μετά την λήψη του πτυχίου τους.

Σε περίπτωση μη εγγραφής εισακτέου εντός της προαναφερθείσης προθεσμίας, ο εισακτέος χάνει το δικαίωμα εγγραφής και καλείται να εγγραφεί ο 1ος, 2ος κ.ο.κ. επιλαχών.

Για περισσότερες πηροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη Γραμματεία του ΠΜΣ, (Τηλ: 2310 997930, 2310 997903, Fax: 2310 999703, ώρες: 10:00-14:00).

Πληροφορίες υπάρχουν επίσης και στην ιστοσελίδα του Τμήματος:

https://math.auth.gr/programs/postgraduate/master-in-maths/

Εξετασεις Σεπτεμβριου 2022