Δωρεάν Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΕΔΙΒΙΜ Zooarch για τις προπτυχιακές/ούς φοιτήτριες/τές του ΑΠΘ

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ (ΚΕΔΙΒΙΜ) διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Zωοαρχαιολογία: μια άλλη ματιά στο παρελθόν» (ZOOARCH)”, το οποίο θα διεξαχθεί στις 9/4/2022 μέσω zoom.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν για τις προπτυχιακές φοιτήτριες/τους προπτυχιακούς φοιτητές του ΑΠΘ.

Το πρόγραμμα αποτελείται από ένα σεμινάριο διάρκειας πέντε ωρών με πέντε ομιλίες διάρκειας μίας ώρας η κάθε μία, οι οποίες θα παρουσιαστούν μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Η κάθε παρουσίαση ακολουθείται από ερωτήσεις και απαντήσεις που θα οδηγήσουν σε συζήτηση.

Απευθύνεται σε αρχαιολόγουςφοιτήτριες και φοιτητές γνωστικών αντικειμένων που αφορούν τη μελέτη του Ανθρώπινου Παρελθόντος καθώς και φοιτήτριες και φοιτητές και πτυχιούχους γνωστικών αντικειμένων όπως η Βιολογία, η Παλαιοντολογία, η Κτηνιατρική, η Γεωπονία κ.ά., και αποσκοπεί στο να δώσει μια επισκόπηση των αναλυτικών και ερμηνευτικών δυνατοτήτων της Ζωοαρχαιολογίας ως κλάδου της Αρχαιολογίας. Παρέχει εξειδικευμένη γνώση σε μία κατηγορία αρχαιολογικών δεδομένων που αφορούν τη χερσαία και την υδάτινη πανίδα. Η εκπαίδευση αποσκοπεί να προωθήσει τη διεπιστημονικότητα στην Αρχαιολογία και να συμβάλει στη συνειδητοποίηση των προοπτικών που έχουν οι Ζωοαρχαιολογικές έρευνες. Το σεμινάριο στοχεύει στην προώθηση του διεπιστημονικού διαλόγου μεταξύ των Ανθρωπιστικών Επιστημών και των Βιοεπιστημών.

Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Σουλτάνα Μαρία ΒαλαμώτηΚαθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ. Η κ. Βαλαμώτη είναι επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος PlantCult (http://plantcult.web.auth.gr/en/) που χρηματοδοτείται από το ERC και ερευνά τους πολιτισμούς της διατροφής στην αρχαία Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες: https://bit.ly/3MK2uyY & isminininou@hist.auth.gr (κ. Ισμήνη Νίνου)

Με εκτίμηση,

Για το Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης τουν ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ

Ελπίδα Βιάννη

-- 
Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ)
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Γραφείο Διοικητικής Υποστήριξης 

Τ. 2310 996781
E. diaviou@auth.gr

http://www.diaviou.auth.gr/
https://www.facebook.com/AUThKEDIVIM
https://twitter.com/auth_kedivim