Συμφωνία Επιστημονικής Συνεργασίας μεταξύ του ΑΠΘ και του Xi’an Jiaotong University, Κίνας. Ανακοίνωση προκήρυξης πέντε (5) υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές ή εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

Σας διαβιβάζουμε την παρακάτω ηλεκτρονική αλληλογραφία με το συνημμένο της από το Xi’an Jiaotong University της Κίνας, με το οποίο το ΑΠΘ έχει υπογράψει Συμφωνία Επιστημονικής Συνεργασίας.

Αφορά προκήρυξη πέντε (5) υποτροφιών, για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές 2 έως 4 ετών στο συνεργαζόμενο Πανεπιστήμιο, με έναρξη το Σεπτέμβριο του 2022.

Οι υποτροφίες θα καλύπτουν δίδακτρα, διαμονή, έξοδα διαβίωσης και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Κίνα. Δεν καλύπτονται τα οδοιπορικά έξοδα.

Απαιτούμενα προσόντα:

– Κατοχή πτυχίου ή /και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του ΑΠΘ, με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ.

– Ηλικία κάτω των 35 ετών για σπουδές μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και κάτω των 40 ετών για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής.

– Γνώσεις ξένων Γλωσσών: Σε περίπτωση επιλογής προγράμματος που έχει διδασκόμενα μαθήματα στην Κινέζικη Γλώσσα απαιτείται πτυχίο HSK (5 level, score 180), ενώ για αγγλόφωνο πρόγραμμα απαιτούνται τα πτυχία: IELTS score 6,5 ή TOEFL score 90.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι από την παρακάτω ηλεκτρονική αλληλογραφία και το συνημμένο αρχείο.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη αίτηση και να την καταθέσουν ηλεκτρονικά με συνημμένα τα δικαιολογητικά που αναλυτικά αναφέρονται εντός του εντύπου της αιτήσεως, έως τις 10 Μαρτίου 2022  (12:00 μεσημβρινή) στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων ( internat-rel@auth.gr).

Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων θα προβεί στην επιλογή των επικρατεστέρων υποψηφίων και θα αποστείλει κατόπιν αρμοδίως στο Xi’an Jiaotong University την επίσημη λίστα των υποψηφίων. Οι προταθέντες από το ΑΠΘ υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλλουν on-line  όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (όπως αυτά αναλυτικά αναφέρονται στο συνημμένο αρχείο) και το συνεργαζόμενο Πανεπιστήμιο θα προβεί στην τελική επιλογή και έγκριση της υποτροφίας.

Scholarship Program 2022 for postgraduate studies

AITISI_GR

Εκ μέρους του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων

Τηλ: + 30 2310 995307

Email: internat-rel@auth.gr

http://international-relations.auth.gr/en