ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2024-25-ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας Αθηνών έχει αναρτηθεί πρόσκληση σχετικά με τη χορήγηση μίας (1) υποτροφίας από τα έσοδα του κληροδοτήματος Φίλωνος Βασιλείου, για μεταπτυχιακή εκπαίδευση επιπέδου
Master, σε αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο/Πολυτεχνείο του εξωτερικού, στον κλάδο της Μαθηματικής Επιστήμης, με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Οι υποψήφιοι/-ες θα πρέπει να είναι Έλληνες/Ελληνίδες τη υπηκοότητα ή τη καταγωγή, ηλικίας έως 36 ετών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, πτυχιούχοι/-ες Μαθηματικών Σχολών ΑΕΙ της Ελλάδας, με βαθμό βασικού τίτλου σπουδών τουλάχιστον «Λίαν Καλώς».

Η υποτροφία χορηγεί α) τα έξοδα μετάβασης προς και επιστροφής από την αλλοδαπή και β) μηναίο επίδομα ύψους 1500€ για ένα (1) ακαδημαϊκό έτος, με δυνατότητα παράτασης μέχρι ένα (1) ακόμη έτος, εφόσον βεβαιώνεται ότι η ελάχιστη διάρκεια για την απόκτηση διπλώματος “Μάστερ” πλήρους φοίτησης είναι μεγαλύτερη.

Η αίτηση, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, υποβάλλεται στο Πρωτόκολλο της Ακαδημίας Αθηνών είτε ιδιοχείρως είτε ταχυδρομικώς έως τις 19 Απριλίου 2024