Ορκωμοσία αποφοίτων εξεταστικής περιόδου Ιουνίου 2022: Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 – Υποβολή αιτήσεων

Η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του Τμήματος Μαθηματικών, για την εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2022, θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 και ώρες 8:30-10:00 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

Η είσοδος και ή έξοδος όλων των συμμετεχόντων στην τελετή, αποφοίτων και συνοδών, θα γίνεται από την κύρια μπροστινή είσοδο της Αίθουσας Τελετών επί της οδού Εγνατίας. Οι απόφοιτοι κατά την είσοδό τους θα υπογράφουν τα απαραίτητα για την ορκωμοσία έγγραφα.

Η φυσική παρουσία των αποφοίτων στην τελετή ορκωμοσίας είναι υποχρεωτική.

Για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για την λήψη πτυχίου και επιθυμούν να ορκιστούν στις 22/7/2022, απαιτείται:

Α. Ηλεκτρονική υποβολή της “Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση Απονομής πιστοποιητικών πτυχιούχων (ορκωμοσία)”  μέσω του περιβάλλοντος students.auth.gr  ακολουθώντας τις οδηγίες που βρίσκονται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://it.auth.gr/el/node/5164

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται από 1 έως και 10 Ιουλίου 2022.

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί έστω και αν δεν έχουν εκδοθεί οι βαθμοί όλων των μαθημάτων της εξεταστικής.

Στην ηλεκτρονική αίτηση, θα πρέπει να επισυναφθεί υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, η οποία εκδίδεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov.gr (με κωδικούς taxisnet), στην οποία θα αναγράφεται/δηλώνεται το παρακάτω κείμενο:

« 1) Ο Αριθμός Ειδικού Μητρώου μου (ΑΕΜ-πενταψήφιος) ως φοιτητής/τρια είναι _ _ _ _ _

2) Γνωρίζω ότι η ακαδημαϊκή μου ταυτότητα θα ακυρωθεί και δεν νομιμοποιούμαι να την χρησιμοποιώ.

3) Έχω συμπληρώσει τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων (8) που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου.

4) Έχω συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό ECTS ή και  διδακτικών μονάδων  που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου (σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών που ακολουθώ) και έχω περάσει επιτυχώς όλα τα απαιτούμενα μαθήματα (υποχρεωτικά, επιλογής κ.λπ.)  ή αναμένω κάποιες βαθμολογίες (σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος απορρίπτεται η αίτησή μου).

5) Ενημερώθηκα για τη βαθμολογία μου και συμφωνώ με τους αναγραφόμενους  βαθμούς, όπως εμφανίζονται στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής γραμματείας.

6) Δηλώνω ότι τα παρακάτω επιπλέον μαθήματα επιλογής (που έχω περάσει επιτυχώς) δεν επιθυμώ να υπολογισθούν στο βαθμό του πτυχίου μου (αν δεν έχουν ανακοινωθεί οι βαθμολογίες που περιμένω θα έρθω σε συνεννόηση με τη Γραμματεία, τηλεφωνικώς ή με email στο info@math.auth.gr):

α. ….., β. ….., γ. ….., δ. ….., ……και άλλα…..

7) Αυτά είναι τα μαθήματα από τα οποία περιμένω ακόμα βαθμολογίες στην τρέχουσα εξεταστική (συμπληρώνεται υποχρεωτικά):

α.  ….., β.  .…., γ.  ….., δ.  …..,ε.  ….. και άλλα …

8)* Έχω εισαχθεί στο Τμήμα Μαθηματικών από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και μετά και έχω συμπληρώσει τις υποχρεώσεις μου για την έκδοση Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας.   »

Η παράγραφος (8) δηλώνεται μόνο από τους εισακτέους του ακαδ. έτους 2015-2016 και μετά. Δεν χορηγείται Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας σε εισακτέους προηγούμενων ετών, αφού εμπεριέχεται στο πτυχίο τους.)

Β. Στο περιβάλλον της αίτησης οι φοιτητές/τριες θα πρέπει να επισυνάψουν, σε αρχείο pdf, Βεβαίωση από τη Βιβλιοθήκη του Τμήματος ότι δεν οφείλουν συγγράμματα. Η Βεβαίωση εκδίδεται μετά από έγκαιρη υποβολή αίτησής τους στο https://www.lib.auth.gr/el/no_obligations

 

Μετά τη λήξη υποβολής των αιτήσεων και τον έλεγχο της Γραμματείας για την πληρότητα των προϋποθέσεων για λήψη πτυχίου, οι υποψήφιοι θα ανακηρυχθούν «Υποψήφιοι Πτυχιούχοι».

Την ημέρα της ορκωμοσίας, 22/7/2022, οι  υποψήφιοι πτυχιούχοι που συμμετείχαν στην τελετή ορκωμοσίας θα ανακηρυχθούν «Πτυχιούχοι» και θα λάβουν ηλεκτρονικά τα ακόλουθα πιστοποιητικά που θα φέρουν ψηφιακή υπογραφή:

  1. Αντίγραφο πτυχίου
  2. Αναλυτική Βαθμολογία
  3. Πιστοποιητικό γνώσης χρήσης Η/Υ
  4. Βεβαίωση Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας (για αποφοίτους με έτος εισαγωγής 2015-2016 και μετά και οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις)
  5. Παράρτημα Διπλώματος ελληνικό
  6. Παράρτημα Διπλώματος αγγλικό (Diploma Supplement)

Εάν οι απόφοιτοι επιθυμούν την έκδοση κάποιων επιπλέον αντιγράφων των παραπάνω πιστοποιητικών,  απαιτείται κατάθεση ποσού 6 €/πιστοποιητικό σε Τράπεζα Πειραιώς. Για την έκδοση μεμβράνης πτυχίου («πάπυρος») απαιτείται κατάθεση 32 €.

Η κατάθεση γίνεται σε Τράπεζα Πειραιώς  στον αριθμό λογαριασμού:

5272-041780-361
ΙΒΑΝ GR 8701722720005272041780361
ΒΙC PIRBGRAAXXX

Δικαιούχος λογαριασμού: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Η απόδειξη κατάθεσης αποστέλλεται στο email της Γραμματείας info@math.auth.gr (θέμα του μηνύματος «Επιπλέον πιστοποιητικά-Πάπυρος»).

Επισημαίνεται ότι τα επιπλέον πιστοποιητικά θα εκδοθούν μετά τις 22/8/2022.

Οι μεμβράνες-πάπυροι των πτυχίων δεν εκδίδονται άμεσα.

 

Από τη Γραμματεία του Τμήματος Μαθηματικών

τηλ. επικοινωνίας: 2310997920, email: info@math.auth.gr